Succesvol optreden van de Carbidploeg op 31-12-2010

Van uw fietsende verslaggever
De dagen voor het optreden stonden in het teken van de voorbereiding: Melkbussen opzoeken, Musketon-haken controleren en vervangen, Nieuwe touwen, Deksels passend maken, Ballen verzamelen en natuurlijk: Carbid inkopen.
Na een aantal proefschoten eerder die week was het afgelopen vrijdag 31-12 vanaf 14:00 uur dan zover: De Witteveense Carbid ploeg heeft tot in ruime omgeving van zich laten horen.
Omdat uw verslaggever niet iedere dag door het dorp fietst werd vooraf eerst nog even op de WC gekeken naar de foto´s op de Carbid-verjaardagskalender zodat ik de leden zou herkennen.
Verantwoordelijk als de Carbidploeg is was het gehele plantsoen (nabij de steen en de kerstboom) afgezet met lint zodat de veiligheid van de toe-schouwers gewaarborgd was.
Tijdens het Carbid schieten werd de ploeg van cola-light en koffie voor-zien door Gert Seubers van ´Onder de hoge Dennen´ die ook voor de muzikale omlijsting zorgde.
Een groot deel van het dorp stond in en bij de tent, waar door Gert en Ko, versnaperingen zoals erwtensoep, BeerenBurg, Bier, Koffie, een enkele Seven-up en een onduidelijk Duits drankje aan het genietende publiek werd verkocht. Ook was er een Rad van Fortuin verloting voor het goede doel ( de CarbidPloeg ) waarbij de nodige vleesprijzen bij de gelukkige prijswinnaars terechtkwamen. Naar het schijnt heeft de Kerstman incog-nito ook een bezoek gebracht aan de Tent.
Al met al een geslaagde middag, die door het talrijk aanwezige publiek in de tent tot in de avond werd doorge-zet, waarbij op sommige momenten het geluidsniveau van de meezingers de Carbid knallen benaderde.