Hobbyclub WitteveenAan de kinderen van Hobbyclub Witteveen!

Over minder dan drie weken gaan we het creatieve jaar van Hobbyclub Witteveen afsluiten met het Oertijd feest! Dat wordt heel spannend! Lees wat hieronder staat maar eens!
Het Oertijd feest op woensdag 15 mei duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur!

In september of oktober 2013 start het nieuwe creatieve jaar van Hobbyclub Witteveen met weer allerlei leuke dingen die we op de woensdagmiddagen gaan doen! Jullie krijgen daarover bij begin van het nieuwe schooljaar bericht! En natuurlijk zien we alle kinderen, die niet naar de middelbare school gaan, graag terug in het nieuwe Hobbyclub jaar!

Maar eerst het Oertijd feest op woensdag 15 mei! Tot dan! Groeten namens het hele Hobbyclubteam, Elly


Het oertijd feest
15 mei 2013


We gaan duizenden jaren terug in de tijd, terug naar de tijd van de pre historie!


In de steentijd – duizenden jaren geleden – trokken de mensen rond om eten te zoeken en op dieren te jagen. Ze leefden in tenten en grotten.
Langzaam ontstond de landbouw. Mensen leerden om planten en graan te verbouwen. Zo konden ze op ้้n plek blijven wonen. Maar ้้n keer in het jaar gingen ze op pad om samen te komen met familie/vrienden en andere stamleden. Dit gebeurde vooral in de zomer en werd een zomerfeest genoemd. Daar was er tijd om te praten, samen te eten, samen te jagen en gezellig feest te vieren.

En dat is wat wij ook gaan doen, we gaan op pad om naar het zomerfeest te gaan! Maar om te kunnen feesten hebben we nog wel wat nodig, zoals eten, drinken en kleding etc. Nu eerst maar kijken waar het feest is en hoe we er moeten komen………………………


Terug naar Hobbyclub activiteiten