Zon zoekt
Drent:
22-06-2015: Zelf zonne-energie opwekken? U kunt nog gebruik maken van de zonnelening!
lees de hele uitnodiging

Sterk Midden-Drenthe: 22-06-2015: Spier, Drijber en Oranje zijn binnen !!
Na de opstart van de informatie campagne op 16 maart in Brunsting/Beilervaart was Oranje de eerste die over de 65% score ging en tot nu toe een mooi 68% heeft gehaald. Daarna zijn Drijber en Spier dit voorbeeld gevolgd. In Drijber staat de thermometer nu op ruim 65%, terwijl in Spier de 72% wordt aangetikt. Grote klasse van de plaatselijke ambassadeurs en de inwoners van deze plaatsen! Lees hier verder

Gemeente Midden-Drenthe: 18-05-2015: Wilt u ook zelf zonne-energie opwekken?
Kom dan 2 juni naar de Zon zoekt Midden-Drent-informatieavond in het gemeentehuis in Beilen
Op dinsdag 2 juni om 19.30 uur vindt er een bijeenkomst plaats van de campagne ‘Zon zoekt Drent 2015’ in het gemeentehuis in Beilen. De gemeente Midden-Drenthe, provincie Drenthe, SNN en de Natuur en Milieufederatie Drenthe willen met deze campagne samen zorgen voor meer megawatt zonne-energieopwekking in Drenthe. Tijdens de avond is er aandacht voor de zonnekaart van de gemeente en de zonnelening. Daarnaast kunnen geïnteresseerden rechtstreeks vragen voorleggen aan het Drents Energieloket, aan ervaringsdeskundigen en leveranciers.

De zonnelening
De gemeente Midden-Drenthe en de provincie Drenthe trekken in 2015 in totaal € 680.000,- uit voor leningen aan inwoners, zodat die zonnepanelen kunnen kopen. Deze zogenoemde zonnelening bestond ook al, maar het geld dat in 2014 beschikbaar was raakte al snel op. “We hebben vaak nee moeten verkopen en dat is natuurlijk vervelend. Vandaar dat het college van GS heeft besloten er meer geld voor uit te trekken”, aldus gedeputeerde Henk van de Boer. Wethouder Gert Jan Bent van de gemeente Midden-Drenthe zegt: “Ook de gemeente Midden-Drenthe stelt haar deel beschikbaar. Samen met de Provincie kunnen meer mensen meedoen”.
Inwoners kunnen tegen een lage rente maximaal 7.500 euro van de provincie en de gemeente lenen. De zonnelening wordt tijdens deze avond verder toegelicht. Ook SNN is aanwezig om vragen te beantwoorden over de lening. Inwoners van Midden-Drenthe kunnen vanaf 20 mei 2015 al een beroep doen op de zonnelening.

De zonnekaart
Met de zonnekaart is binnen een paar muisklikken te zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt. De kaart vindt u op www.middendrenthe.nl.

Drents Energieloket
Op www.drentsenergieloket.nl kunt u terecht voor vragen over het energiezuiniger maken van uw woning. Welke stappen kunt u nemen? Wat is er allemaal mogelijk? Zijn er subsidies voor?
Heeft u vragen dan is het loket telefonisch en via e-mail te bereiken. Het Drents Energieloket voorziet u van onafhankelijke adviezen en is niet gelieerd aan bedrijven. Tijdens de bijeenkomst op 31 maart is de energieadviseur van het Drents Energieloket aanwezig om vragen te beantwoorden.

Meer informatie
Iedereen is welkom op deze bijeenkomst op 2 juni in het gemeentehuis in Beilen. Meer informatie is ook te vinden op www.zonzoektdrent.nl.

Sterk Midden-Drenthe: 13-05-2015: Daverende avond in Witteveen !!
Na weken van harde voorbereiding door onze ambassadeurs in Witteveen was het gisteravond dan eindelijk zover : de langverwachte informatie-bijeenkomst over het glasvezel project in Witteveen !

Voorafgaand was onze brochure huis-aan-huis persoonlijk verspreidt door de ambassadeurs met een warme uitnodiging om toch vooral naar de avond te komen. En de laatste dagen voor de bijeenkomst was er een informatiepunt al ingericht in dorpshuis De Tille.

Wat kon er nu nog meer gedaan worden om een goede respons te verwachten.?? En we hadden wel de grote gymzaal tot onze beschikking gekregen maar was dat niet wat al te enthousiast .. ???

Helemaal niet !

Sterker nog, tot drie keer toe moesten er stoelen bijgezet worden. Afgeladen heet zoiets ! Wat een fantastische opkomst. Al snel werd duidelijk dat Witteveen de nieuwe recordhouder zowel qua opkomst als inschrijvingen-vooraf zou worden.

De avond werd geopend door Liesbeth Langen als voorzitster van Plaatselijk Belang Witteveen. Liesbeth onderstreepte nog eens dat het glasvezel project helemaal aansluit bij de uitkomsten van een eerder project in Witteveen rond het thema ‘Ouder worden in Witteveen’ en gaf daarna de microfoon door naar Karel Roos .

Op rustige en gedecideerde wijze ( wij vermoeden een geüniformeerd verleden bij Karel ) leidde hij het geboeide publiek door de presentatie heen. En na de pauze en nog een rondje koffie was er gelegenheid voor onze providers Plinq en Netvisit om zich te presenteren en hun diensten en tarieven bekend te maken .

Het was goed te merken in de reacties van de zaal dat het publiek heel goed in de gaten had dat het glasvezel project hen veel snellere en betere diensten gaat opleveren die niet of nauwelijks duurder zullen zijn als wat men nu betaald.

En voor de gemeenschap als geheel de leefbaarheid gaat verstevigen die we met zijn allen willen behouden.

Direct na de presentaties waren er veel levendige gesprekken tussen publiek en providers en/of ambassadeurs maar vrijwel allemaal vanuit het positieve : ik wil graag meedoen maar heb nog een vraag….. ‘

En gelukkig konden die allemaal beantwoord worden. Vele aanwezigen maakten vervolgens gelegenheid om direct de inschrijving rond te maken.

We kijken met spanning uit naar de uiteindelijke resultaten van het bezoek aan Witteveen en kijken er naar uit om samen met Dorpsbelang Witteveen en onze ambassadeurs vervolgacties in te zetten om waar nodig de rest van Witteveen aan boord te krijgen voor de reis op weg naar glasvezel achter iedere voordeur.
Hulde aan onze plaatselijke ambassadeurs en Plaatselijk Belang Witteveen en een hartelijk dank aan de bevolking voor een fantastische avond. !
Lees ook op: http://www.sterkmiddendrenthe.nl/nieuws/daverende-avond-in-witteveen/
Gemeente Midden-Drenthe: 12-05-2015: Woonmarkt 30 mei 2015


Mantelzorg
Midden-Drenthe:
08-05-2015: Activiteiten Contact Punt Mantelzorg (CPM) Midden-Drenthe


Sterk Midden-Drenthe: 22-04-2015: Het laatste nieuws over de ontwikkeling van snel internet in Midden Drenthe.
Nieuwsbrief in pdf

Sterk Midden-Drenthe: 30-03-2015: Feestelijke opening informatiewinkel Sterk Midden Drenthe
Op zaterdag 4 april is het zover: dan openen wij de deuren van onze eigen informatiewinkel aan de Brinkstraat 3 in Beilen.
Dit kunnen wij uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan, daarom is er een feestelijk programma in elkaar gezet.

Wethouders, gedeputeerden, statenleden, gemeenteraadsleden, pers en een grote groep ambassadeurs van de stichting zullen op deze dag aanwezig zijn.

Het programma start om 11.00 op het Raadhuisplein 1 met een ludieke actie, onder begeleiding van fanfare “De Harmony”.
Aan Wethouder Gert Jan Bent en gedeputeerde Ard van der Tuuk vervolgens de eer de deuren officieel te openen. Een toespraak zal volgen waarna gelegenheid wordt geboden onder het genot van een feestelijke verfrissing nader kennis te maken met Sterk Midden Drenthe.

Wij begroeten u graag tijdens deze opening en bieden u de mogelijkheid om in contact te treden met onze actieve ambassadeurs, het bestuur, de leden van de Raad van Toezicht en uiteraard de providers die ons toekomstig glasvezelnetwerk van diensten gaan voorzien.

Tot zaterdag 4 april.

Stichting Marktverkenning Sterk Midden Drenthe
Plaatselijk Belang: 30-03-2015: WITTEVEEN BLIJFT B(L)OEIEN
Na het succes van vorig jaar organiseert Witteveen de tweede Plantjesmarkt. Deze wordt gehouden op zaterdag 2 mei van 14.00 tot 16.00 uur op het terrein van buurthuis ‘De Tille’ in Witteveen. Doel van de markt is het dorp een financieel ruggensteuntje te geven voor het verfraaien van het dorpsplein door middel van bloemperken rondom De Tille.
Er zullen op de Plantjesmarkt allerlei stekjes en plantjes te koop zijn voor kleine prijsjes; ook zijn er tuintijdschriften en tuinboeken.

Heb je nog stekjes, zaailingen, kruiden, zaden en andere tuinspullen? Alles is welkom! Inbrengen van de spullen mag op de dag van de markt van 10.00 tot 12.00 uur. Het is handig om de stekjes in een potje of plastic zak te doen en, voor zover bekend, te voorzien van de naam, kleur en hoogte.
Wil je de spulletjes eerder kwijt?
Neem dan contact op met:
Els den Os, tel.: 0593-322685 of per e-mail: hondindekast@gmail.com
of
YvonVeldhoen: tel.: 0593–795032 of per e-mail: yvon.pb@gmail.com
Gemeente Midden-Drenthe: 30-03-2015: Bouw en Woonweken Midden-drenthe

Ondernemers opgelet!
Uw bedrijf op de Woonmarkt ? Meld u aan!
Na het succes van de Woonmarkt van 2014 organiseert de gemeente ook dit jaar een Woonmarkt. Zaterdag 30 mei a.s. staat in het teken van wonen, (ver)bouwen, inrichting en meer als start van de Bouw en Woonweken Drenthe. Het plein voor het gemeentehuis wordt omgetoverd tot sfeervol, informatief en multifunctionele Woonmarkt met voor ieder wat wils. Wilt u hier, als ondernemer uit Midden-Drenthe, gratis deel van uitmaken? Meld u dan aan!
Ondernemers uit Midden-Drenthe krijgen gratis de kans om hun bedrijf te promoten tijdens deze Woonmarkt. Vorig jaar deden er maar liefst ruim 35 bedrijven uit Midden-Drenthe mee. De Woonmarkt maakt onderdeel uit van de Bouw- en Woonweken Drenthe die starten op 30 mei en doorlopen tot 13 juni 2015.

Bouw en Woonweken
Het doel van de Bouw- en Woonweken is om de woningmarkt een impuls te geven. In heel Drenthe vinden er die periode activiteiten en acties plaats. Hoewel er positieve signalen zijn over de woningmarkt kan deze nog steeds wel een steuntje in de rug gebruiken. Om die reden hebben gemeenten en provincie opnieuw besloten de Bouw- en Woonweken te organiseren.

Brede doelgroep
De Bouw- en Woonweken richten zich op een brede doelgroep. Het gaat om iedereen die een woning en/of kavel wil kopen, wil verbouwen (comfort energiebesparing) of anderszins aan huis, tuin of inrichting wil werken of veranderen. Ondernemers die voor deze doelgroep iets te bieden hebben zijn van harte welkom bij de Woonmarkt.

Uw voordelen
Het deelnemen aan de beurs biedt uw bedrijf verschillende voordelen. Denk eens aan de kans om uw bedrijf gratis te promoten en daarmee de inwoners van Midden-Drenthe te laten zien wat uw bedrijf hen te bieden heeft. Vanuit de provincie, Marketing Drenthe en de Drentse gemeenten vindt er een promotiecampagne plaats waar uw bedrijf voordeel van heeft. Kortom: heeft u een bedrijf dat bouw- of woningmarkt gelieerd is? Laat deze kans u dan niet ontgaan en meld u aan voor de Woonmarkt en de Bouw- en Woonweken!

Informatiebijeenkomst en aanmelden
Op maandagavond 30 maart is er in het gemeentehuis een informatiebijeenkomst over de Woonmarkt. Hier wordt kort teruggeblikt op de Woonmarkt 2014 en wordt met elkaar gebrainstormd hoe verder invulling te geven aan de Woonmarkt en de daarop volgende periode tot 13 juni 2015. Ondernemers uit Midden-Drenthe zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. De avond begint om 19.30 uur en is in de raadzaal van het gemeentehuis. Graag vernemen wij van u of u aanwezig bent bij de informatiebijeenkomst. Wilt u zich daarom aanmelden vóór 27 maart a.s via bouwenwoonweken@middendrenthe.nl of telefonisch bij mevrouw Ellen Folkerts: (0593) 539294. Ook kunt u zich alvast aanmelden voor de Woonmarkt. Dit kan via hetzelfde mailadres of telefoonnummer.
Mantelzorg
Midden-Drenthe:
23-02-2015: Activiteiten Contact Punt Mantelzorg (CPM) Midden-Drenthe


Gemeente Midden-Drenthe: 20-03-2015: Succesvolle prijsvraag “Mooi op eigen kracht” opnieuw van start

Na het succes van Mooi Op Eigen Kracht (MOEK) 2009 en 2013 organiseert de gemeente Midden-Drenthe dit jaar opnieuw de prijsvraag MOEK! Heeft u een goed plan waardoor uw buurt, straat of wijk mooier en leefbaarder wordt? Dan is dit uw kans om mee te doen aan MOEK 2015.
MOEK is een prijsvraag voor buurten, wijken, straten of dorpen waarbij plannen kunnen worden ingediend die een bijdrage leveren aan het mooier en leefbaarder maken van de eigen woonomgeving via een plan van aanpak die het naoberschap versterkt.

Plannen
Breed gedragen, verbetering van de eigen leefomgeving en versterking van het naoberschap zijn enkele voorwaarden waar uw plan aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een prijs. De plannen kunnen heel uiteenlopend van aard zijn. Een ontmoetingsplek in een buurt, een speelweide voor kinderen of een wachtruimte bij een bushalte, het zou allemaal kunnen. Belangrijk is dat de ideeën bijdragen aan een mooiere leefomgeving en de onderlinge band van de inwoners van Midden-Drenthe versterkt.

Prijzen
Voor deze derde editie is een bedrag van minimaal € 15.000,- beschikbaar. Dit bedrag wordt verdeeld over de beste plannen. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt de plannen. Zaterdag 31 oktober 2015 worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Voorwaarden
De plannen moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Een overzicht hiervan staat vermeld op de website van de gemeente, www.middendrenthe.nl.

Meedoen?
Wilt u meedoen aan Mooi op Eigen Kracht 2015? Uiterlijk 1 september 2015 ontvangen wij graag uw plan. Op www.middendrenthe.nl vindt u alle informatie over MOEK, hoe u zich kunt inschrijven en waar u uw plannen kunt indienen.
Informatie
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Jan Kogelman, dorpscontactfunctionaris via tel.nr. (0593) – 59 92 22.
Sterk Midden-Drenthe: 04-02-2015: Sterk Midden-Drenthe, glasvezel voor iedereen.
De Stichting Sterk Midden-Drenthe is ontstaan uit een burgerinitiatief en de gemeentelijke werkgroep Glasvezel. De doelstelling van de stichting is om de vraag naar een snelle breedbandverbinding in de gemeente Midden-Drenthe in kaart te brengen en streeft naar een glasvezel achter iedere voordeur in de gemeente. Zoals in het verleden alle woningen aangesloten zijn op het telefoonnet krijgt straks iedereen de beschikking over een glasvezel- breedbandverbinding. Deze doelstelling kan alleen gehaald worden als tenminste 65 procent van de inwoners mee gaat doen. Lees verder over de informatie avonden

Stichting Sterk Midden Drenthe - www.sterkmiddendrenthe.nl

Gemeente Midden-Drenthe: 02-03-2015: Warmtefoto´s

In het kader van verschillende projecten willen wij van de dorpshuizen en de sportaccommodaties het energiegebruik in beeld brengen en kijken hoe we energie kunnen besparen bij deze gebouwen. Het bedrijf Invent uit Beilen voert deze opdracht voor ons uit.
Lees hier verder
Plaatselijk Belang: 27-02-2015: Paasvuur
Maandag 6 april, tweede paasdag, zal het traditionele paasvuur weer worden aangestoken. In tegenstelling tot eerdere jaren wordt het ditmaal opgebouwd op het Westerborkerveld.
Inbrengen van materiaal kan op zaterdag 21 en zaterdag 28 maart van 10.00 tot 13.00 uur.
Op verzoek is dit ook mogelijk op zaterdag 4 april. Hiervoor moet wel eerst even contact opgenomen worden met Roel-Jan Scheper.
!! LET OP: alleen schoon hout, ZONDER SPIJKERS, en snoeiafval kan worden ingebracht. Al het andere materiaal wordt geweigerd.
Heb je vragen of wil je helpen met de opbouw? Neem dan contact op met Roel-Jan Scheper: 06 – 55 988 326.
Gemeente Midden-Drenthe: 06-02-2015: Uw bedrijf op de Bedrijven Contact Dagen 2015?
Een uitgesproken kans om uw bedrijf te promoten!

Bent u ondernemer en/of ondernemend in Midden-Drenthe? Op dinsdag 14 en woensdag 15 april 2015 zijn de Bedrijven Contact Dagen Drenthe in de TT hal in Assen. De gemeente Midden-Drenthe is daar bij met natuurlijk weer bedrijven uit Midden-Drenthe! Een andere opzet als voorgaande jaren. Dit jaar een gezamenlijk beursplein met de gemeenten Aa en Hunze en De Wolden. Is uw bedrijf er ook bij?

De plattelandsgemeenten Aa en Hunze, De Wolden en Midden-Drenthe presenteren zich op de beurs met ondernemers uit die gemeenten. Eén groot beursplein met voor ieder een eigen plek rondom een groot gezamenlijk netwerkterras. Op die manier wordt de kracht van het gemeentelijk plein gecombineerd met een nieuwe ontmoetingsplek met collega-ondernemers uit aangrenzende regio´s.

Netwerkterras In het midden van het plein is een groot netwerkterras. Het grootste deel van het plein is beschikbaar voor bedrijven om zich te presenteren. Daarnaast presenteren de gemeenten zich. Ieder deelnemend bedrijf krijgt de keuze tussen het huren van een complete stand, een vloeroppervlak of een presentatie in een gerichte netwerkstand. Beide dagen worden er netwerkbijeenkomsten georganiseerd.

Aanmelden en informatie Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact openen met de beursorganisatie, tel. (050) 52 58 999 of info@bcdd.nl of www.bcdd.nl. U kunt ook contact opnemen met Nick Bruins, beleidsmedewerker Economische Zaken Midden-Drenthe, tel. (06) 46 44 80 68.
Sterk Midden-Drenthe: 22-01-2015: Sterk Midden Drenthe roept op tot solidariteit!
Op allerlei plaatsen in onze provincie wordt glasvezel aangelegd. Een glasvezel-breedbandverbinding is immers de beste breedbandverbinding die er is. Omdat het niet rendabel is, worden de kleine dorpen en buitengebieden in Midden Drenthe, net zoals eerder het geval was bij de aanleg van de kabel, overgeslagen. Dat is oneerlijk. En zonde. Het is namelijk gebleken dat de leefbaarheid van deze dorpen en buitengebieden vergroot wordt door een goede internetverbinding. Het kan leegloop en krimp tegengaan.

Het is dus van groot belang dat er een glasvezelnetwerk komt. Helaas willen de grote providers niet en kan de politiek het glasvezelproject niet voor ons realiseren. Daarom gaan we zelf aan de slag. De komende maanden gaan wij van Stichting Sterk Midden Drenthe een grote informatiecampagne houden om heel Midden Drenthe te enthousiasmeren voor ons project: het zelf realiseren van een glasvezelnetwerk! Het wordt een project door en voor ons. Het glasvezelnetwerk kan namelijk alleen tot stand komen als 65 procent van alle inwoners en bedrijven meedoet.

U denkt misschien dat uw huidige verbinding goed genoeg is, maar denk eens aan de toekomst. Dit geldt ook voor de kabelabonnees. Een aansluiting op de kabel brengt al vrij snel internet met zich mee, maar voor de grote veranderingen op het internet die in de nabije toekomst gaan komen zijn ook deze netwerken onvoldoende toegerust. Daarom roepen wij ook alle kabelabonnees op om zich bij ons project aan te sluiten. Uw solidariteit, die niets extra kost, gaat bepalen of alle inwoners in Midden Drenthe de beschikking krijgen over een essentiële breedbandverbinding.

Ongetwijfeld krijgt u binnenkort een aanbieding van het kabelbedrijf of u voor een lager tarief een meerjarig contract wilt afsluiten. Houd er rekening mee dat, wanneer het ons niet lukt het glasvezelproject van de grond te krijgen, de prijzen na zo'n afgesproken periode net zo makkelijk weer verhoogd zullen worden. Overweeg daarom glasvezel! Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Stichting Sterk Midden Drenthe - www.sterkmiddendrenthe.nl

2015 | 2014| 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |

kijk ook eens op geurpaleis.nl