Optrommelactie


7 mei 2013

Voorlopige uitslag optrommelactie!

De optrommel actie een groot succes. Helaas heeft niemand begrepen dat we de trommels graag op 1 mei terug wilden hebben met als gevolg dat er een ware zoektocht aan de gang was om de trommels op te trommelen. Bij het schrijven van dit stukje zijn inmiddels 3 trommels terecht. 1 trommel zwerft nog ergens. Verzoek aan degene die de roze trommel in zijn bezit heeft: geef deze af bij Jitske Voortman, Slotweg 32 of bij Patricia Mooren, Kanweg 19.

Van drie trommels hebben we de tips inmiddels verwerkt. Er staan echt leuke ideeŽn bij, met name op het gebied van dorpseconomie. Wat ook leuk is dat er toch flink wat overeenkomsten zijn in ideeŽn en dat veel mensen zich ook hiervoor willen inzetten.
We zullen alvast een tipje van de sluiter oplichten van wat er zoal binnen is gekomen:
Markt: (creamarkt, Rommelmarkt, Plantenruilbeurs, Ruilmarkt, Digitaal prikbord), Tentoonstellingen, centrale moestuin, klussenmarkt (klusjes rond huis en tuin, boodschappen) huiswerkklas. Samen de boer op (wandelen, spelletjes enz) en gezamenlijk duurzame energie opwekken.
Er zijn ook een aantal ideeŽn die hier niet genoemd zijn maar die al op de to do lijst van plaatselijk belang staan. Hierop zullen we later nog terugkomen.
Het onderdeel bestuur was wat lastiger, maar er zijn wel wat ideeŽn over. We nemen contact op met deze mensen om te kijken hoe we hier verder mee kunnen.
Natuurlijk willen we iedereen bedanken voor het meedenken. En voor degene die geen trommel hebben gehad en toch wel graag hun idee kwijt willen is er op de dorps site een formulier geplaatst die men alsnog kan invullen.Kettingreactie gevraagd!

Oes dörp wordt Onbeparkt Holdbaar! Zoals u misschien al gehoord of gelezen heeft zijn wij als dorp aan het nadenken wat wij kunnen doen op het gebied van duurzaamheid.

Op 6 maart hebben al een aantal dorpsgenoten over duurzaamheid gebrainstormd, dit noemen wij harsenknarsen. In de brainstorm zijn de volgende themaís zijn naar voren gekomen namelijk:

Thema 1: duurzame dorpseconomie
Thema 2: duurzaam bestuur

We willen met deze themaís aan de slag maar hoe? Via dit medium willen wij de voorgaande themaís onder de aandacht brengen en u vragen om ons te helpen hoe we dit kunnen gaan doen.

Geef het door! U hebt zojuist een koektrommel ontvangen. De bedoeling is dat zo veel mogelijk mensen deze koektrommel ontvangen, vullen en weer doorgeven. In deze trommel zitten invulkaartjes. Vul 1 kaartjes in per onderwerp en help ons op weg!

Hoe het werkt!

 1. U heeft een trommel ontvangen. Hierin zit:
  • deze brief
  • een stapeltje invulkaartjes
  • en een klein cadeautje
 2. Het cadeautje in de trommel is natuurlijk voor u
 3. Beantwoord de vraag op het invulkaartje (om ons verder te helpen!)
 4. Vul de trommel opnieuw met: deze brief, het stapeltje kaartjes en een nieuw cadeautje (bijvoorbeeld een pen, wat lekkers of iets leuks)
 5. Geef de trommel met de invulkaaetjes binnen 24 uur weer door aan een dorpsgenoot.

Erg bedankt voor het meedenken!

Op 1 mei loopt de actie af. Heeft u op 1 mei de trommel in huis? Dan mag u deze terug brengen naar Jitstke Voortman of Patricia Mooren.:


Woensdag 11 april is de optrommelactie van start gegaan.

Na een korte introductie van Jitske werd er nieuwsgierig en enthousiast gereageerd op de inhoud van de trommel.
Op de vraag wie de eerste trommel wilde ontvangen gingen alle handen omghoog.
Jitske overhandigde de eerste trommel aan Be Meier. In totaal zijn er 4 trommels uitgereikt.