Activiteiten in De TilleDe Tille Borrelt

Het borrelt niet alleen in de Tille…. De spetters vliegen ervan af!

Grote foto


Sfeerimpressie; fotograaf: Joke Petit Weken en dagen voorafgaand aan de trotse openstelling op de 30ste augustus van de Tille nieuwe stijl, bruist het van de activiteiten. Ik zie dames op ladders staan met kwasten en potten verf in de hand, die druk doende zijn het interieur van de Tille van frisse kleuren te voorzien. Moderne stijlvolle nieuwe stoelen worden door de vrouwen in elkaar gezet. De kantine is inmiddels omgetoverd tot een warme gezellige zitkamer met bar. Een mooi groot raam en een deur geven vanuit deze zitkamer direct zicht op en toegang tot de sportzaal. De kamer heeft sfeer, de mobiele scheidingswanden zijn duurzaam versierd met foto´s van diverse dorpsgenoten met hun liefhebberijen. De voormalige klaslokalen zijn voorzien van keurige stoffering en doen qua uitstraling niet onder voor menig congrescentrum. Een aantal ruimten zijn al bewoond door nieuwe gebruikers. Zo is daar,

"Joshua", een centrum gericht op kinderen met ADHD, Autisme en Dyslexie.

Pedicure Jellie Super, met een compleet ingerichte ruimte voor haar werkzaamheden. Gelet op de hoeveelheid diploma´s die er de glazen wand versieren, moet zij wel een specialist zijn en zijn uw beide onderdanen bij haar zeker in vertrouwde handen.

Fysio Midden Drenthe die samen met ons eigen Salto een Fitness centrum in de Tille wil beginnen. (Gelet op de ruim 30 inschrijvingen, van alleen al die dag, gaat het vrijwel zeker door.)

De peuter en kleuter groepen "Oes Plekkie" en de "Witte broekies" zijn ook al vaste gebruikers van de Tille.

Ja, en dan zijn daar op de woensdagochtend onze eigen "Benidorm Bastards" die van tien tot één uur de Tille bevolken. Kletsend over van alles wat er zoal ter tafel komt. De eerste woensdag van de maand hebben de aanwezige heren geen inspraak, dan is het breien geblazen door de dames. En er worden wat meters gebreid, kan ik u verzekeren. Was het maar alleen breien! De mondjes houden het tempo van de klikkende breinaalden met het grootste gemak bij. Rond twaalf uur is er weer tijd voor eensgezindheid, de kranten zijn gelezen, de breipatronen worden terzijde gelegd en het is tijd voor de soep en de tosti´s, voor degene die daar trek in hebben.

Maar er zijn ook anderen die dankbaar gebruik maken van de Tille. Zoals de "Koersbalvereniging 55plus Witteveen", de "Klootschietclub", de "Hobbyclub" om er maar een paar te noemen. Op verzoek is er door bijna iedereen gebruik te maken van ons mooie nieuwe buurthuis.

Maar deze 30ste augustus is wel heel speciaal.

Als eerste moet Angelique van Ruiten worden genoemd, ze is prachtig verkleed als heks en lijkt door het gebouw te zweven. Ze waarschuwt de gasten als er nieuwe demonstraties op het punt staan te beginnen, waaronder het Koersbal, de Bootcamp en het Kruisboogschieten. Zelf eens proberen mag ook. Geesje Horsting en Mina de Vries voorzien ondertussen de door het gebouw rondzwervende gasten van soep en hapjes. Wethouders Dolfing, van Hooft en vijf gemeenteraadsleden van de gemeente Midden Drenthe worden door oa Roos Glastra professioneel geïnformeerd over de stand van zaken en de plannen naar de toekomst. Ze leidt ze langs alle verenigingstafels en de vijver met vissen die de Tille vandaag bevolken. De bar is zowel begin- als eindpunt en wordt bemand door Jannie Dolfing en Rob Petit die door de drukte, tropenuren draaien.

Nadat een ieder zijn ronde door het gebouw heeft gemaakt, zie je groepjes ontstaan. Mensen die enthousiast napraten over wat ze zoal leuk vinden. Of gewoon ervaringen uitwisselen met een gevuld glas in de ene en een gloeiend hete bitterbal jonglerend in de andere hand.

Het is vooral druk bij de toekomstige Fitness, de hobbyclub, welzijn Midden Drenthe en de visvijver van "de Brasem". Maar geen van de aanwezige standhouders en verenigingen heeft eigenlijk te klagen over belangstelling!

Het gaat te ver om iedereen, die deze gelegenheid mogelijk heeft gemaakt, hier met naam te complimenteren. We weten het want we waren er als dorp, bijna met z´n allen, bij aanwezig!

Petje af!

Gösta van Reijn.Tot de schijt ons doodt

De Groeten geeft Try-out voorstelling in Dorpshuis de Tille.

Het muziektheater gezelschap De Groeten van o.a. "onze eigen" Sanne Supèr treedt op vrijdagavond 19 april als aftrap voor het nieuwe theater seizoen op in "de Tille" in Witteveen.
Aanvang is om 20:30 uur en Berber, Nina en Sanne zullen dan hun nieuwste theatershow spelen. Na de pauze zullen ze prachtig meerstemmig de mooiste liedjes zingen.
De toegangsprijs is € 3,- en zal door De Groeten geheel worden gebruikt om hun theatershow te financieren.

De Groeten begint steeds bekender te worden in Nederland en het is mooi dat er ook ruimte is voor een optreden in Witteveen.

Wil je meer weten over De Groeten:

Website van De Groeten