Turba Blanca30 augustus 2009:   een memorabele dag in het anders zo rustige dorpje Witteveen.

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat er in de weken voorafgaande aan deze zondag, het nog meer gonsde van bedrijvigheid in ons mooie Witteveen. De Vuelta koorts begon pandemische vormen aan te nemen om uiteindelijk tot een hoogtepunt te komen op het moment dat de Spaanse wielerronde vanaf de Cota de witteveen neerdaalde op de Talmaweg, om vervolgens via een stukje Kanweg en de Smeengeweg weer uit het zicht te verdwijnen.

Degenen die dachten dat de koorts gelijk zou dalen had het mis.

Door de temperamentvolle Spaanse invloeden die bleven hangen was het moeilijk terug te keren naar de ons zo gewone Drentse nuchterheid. Met name op Plaza de Witteveen, waar nog steeds de muziek van Trio Alegria te horen was, de stier Harry die er maar geen genoeg van kon krijgen en DJ JeeWee die het maar niet kon laten om de mensenmassa op te zwepen. Daarbij werden we nog getrakteerd op een hartverwarmende macarena, en laten we Sinterklaas niet vergeten die er samen met alle Witteveense kinderen voor zorgde dat al die mooie ballonnen de lucht in gingen. En wie was toch die man met die sombrero in de scootmobiel??

Het invallen van de avond en het dalen van de temperatuur hielpen uiteindelijk de gemoederen te bedaren. En na een goede nachtrust en misschien met wat naweeën van deze heftige koortsaanval, is Turba Blanca weer ons Witteveen geworden.


    

    Dit is de link naar de officiele site van de Vuelta in WitteveenStaat Witteveen nu op de kaart?? In ieder geval uitgebreid op tv

Meer sfeerimpressies:

De Wedstrijd: