Veilig door ´t Veen in de pers

Veilig door ´t Veen in de pers
Inmiddels zijn er al vele persberichten geweest over Veilig door ´t Veen.

Ze worden zoveel mogelijk verzameld en hieronder gepubliceerd.


24 april 2014

Project Witteveen wint Verkeersveiligheidsprijs

DEN BOSCH/WITTEVEEN - Het project Veilig door ´t Veen van jeugdsoos Enjoy in Witteveen heeft donderdagmiddag de Nationale Verkeersveiligheidsprijs gewonnen.

De Drentse genomineerde kreeg de meeste stemmen van de bezoekers van het Nationaal Verkeersveiligheidscongres in de Brabanthallen in Den Bosch. De twee andere kanshebbers waren het project De Zwolse Fietsrotonde van de gelijknamige gemeente en het Mobiele Verkeersplein van oliemaatschappij Shell.

Dat Veilig door ´t Veen won, kwam vooral doordat inwoners van het dorp het zelf hebben bedacht en gedragen, nadat enkele jaren geleden in het verkeer in Witteveen in kort tijd twee zwaargewonden waren gevallen bij ongelukken.

Bij het later door de nabijgelegen Broekstreek overgenomen en aangepaste project staat centraal dat dorpsbewoners elkaar doordringen van (on)veilig gedrag in het verkeer.


24 april 2014

Jeugd Witteveen wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs

WITTEVEEN - Jeugdsoos Enjoy in Witteveen is de winnaar van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs. De soos heeft dit te danken aan het project Veilig door ´t Veen.

De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een project dat bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Veilig door Vt Veen is bedacht door jongeren in Witteveen na een aantal verkeersongevallen van leeftijdgenoten. Ze bedachten een aantal activiteiten om het gedrag van jongeren in het verkeer te veranderen.

Veilig in ´t Veen was samen met twee andere projecten genomineerd voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs. De prijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB. Vanmiddag is de winnaar bekend gemaakt. De jeugdsoos in Witteveen krijgt 2500 euro om daarmee het verkeersproject uit te breiden.


23 april 2012


Spanning stijgt in Witteveen
woensdag 15 februari 10:26

Witteveen - Vertegenwoordigers uit Witteveen en de Broekstreek, betrokken bij het project Veilig door ´t Veen, vertrekken donderdag naar Den Bosch. Daar horen zij of Veilig door ´t Veen de Nationale Verkeersprijs 2014 wint.

Het project werd uitgevoerd in de periode 2011 t/m 2103. Veilig door ´t Veen trok veel aandacht omdat het initiatief bij de jeugd (Enjoy) lag, die naar aanleiding van een aantal verkeersongevallen in de kennissenkring vond dat er aandacht moest komen voor het thema ´verkeer´.

Ondersteuning
Dit project werd ondersteund door Stichting Welzijn Midden-Drenthe. Met hulp van veel verschillende andere organisaties en van veel dorpsbewoners werden veel creatieve en leerzame activiteiten uitgevoerd waar jong en oud aan heeft deel genomen.

In de Broekstreek werd verkeersveiligheid én duurzaamheid (o.a. door introductie van Het Nieuwe Rijden door Duurzaam Balinge) gecombineerd. Concrete resultaten uit de Broekstreek waren een meerdaagse cursus ´Overleven in het verkeer´, een opfriscursus verkeersdeelname, een extra (verkort) verkeersexamen bij het CBR en een cursus veilig landbouwverkeer.

Trots
Los van landelijke aandacht en de prijs die dit donderdag wellicht gaat opleveren is de gemeente en de provincie ook heel trots op dit project. Vrijdag 25 april komen gedeputeerde Henk Brink en wethouder Jannes Pit tussen 12.00 en 13.00 uur naar Witteveen. Voor beide heren maar ook voor inwoners staat vrijdag vanaf 11.30 uur de koffie in de Tille klaar.

Voor alle inwoners van Witteveen en de Broekstreek is Veilig door ´t Veen een belangrijk project. De Plaatselijk Belangorganisaties van de Broekstreek e.o., Witteveen, Duurzaam Balinge en Enjoy feliciteren alle inwoners met de nominatie en wellicht de prijs. Daarom ontvangt elke inwoner in Witteveen en de Broekstreek vrijdag ook een prijs, persoonlijk bij hen aan huis gebracht.


7 april 2014

Veilig door ´t Veen genomineerd voor Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2014

Het Drentse verkeersproject ´Veilig door ´t Veen´ is één van de drie genomineerden voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2014! De organisatie van de prijs ontving tweeëntwintig inzendingen. De jury stelde daaruit een shortlist samen van drie genomineerden. Lees verder...


19 februari 2012

Veilig door ´ Veen doet de aftrap voor "kreukelzone"

Veilig door ´ Veen in de persoon van Michel Huizing doet de aftrap voor 'kreukelzone' in het radioprogramma De Brink. Op de site van RTV Drenthe is het programma te besluisteren. Het item start op 10:10.


19 februari 2012

Anti-alcohol campagne in Witteveen

WITTEVEEN - Inwoners van Witteveen hebben een campagne opgezet tegen alcohol in het verkeer. Vanavond is er een voorlichtingsavond in het dorpshuis.

De voorlichtingsavond wordt een luchtige avond met een toneelstuk, volgens Roel Seele, voorzitter van de voetbalvereniging in Witteveen. Het initiatief voor de campagne is genomen door jongeren uit de jeugdsoos. Aanleiding waren twee zware ongelukken waarbij jongeren betrokken waren, een paar jaar geleden.

Seele zegt dat jongeren zich bewust zijn van de gevaren van het rijden met alcohol op. "Het probleem zit vooral in de oudere generatie. Mensen van rond de vijftig. Die stappen toch nog het vaakst met alcohol achter het stuur."15 februari 2012


Veilig uitgaan en weer veilig thuiskomen.
woensdag 15 februari 10:26

WITTEVEEN - Jeugdsoos Enjoy, volleybalvereniging Salto en voetbalvereniging Witteveense Boys ’87 houden vrijdag 17 februari een interactieve avond over alcohol in het verkeer en in de sport.

Er is een toneelvoorstelling, een talkshow en een quiz. De avond wordt georganiseerd in het kader van het project ‘Veilig door ’t Veen’. In dit project, dat in 2010 is gestart door jongeren uit Witteveen, werken bewoners in samenwerking met verschillende organisaties uit het dorp en de stichting Welzijn Midden-Drenthe aan de verkeersveiligheid.

De thema-avond begint om 19.45 uur in dorpshuis De Tille in Witteveen met de interactieve toneelvoorstelling ‘Veilig uitgaan, veilig thuiskomen’ door het ZAT-projectbureau, waarna bekende en minder bekende Drenten aan woord komen over het thema. Onder de bekende Drenten is in ieder geval wethouder Henk van Hooft van de gemeente Midden-Drenthe. De avond wordt afgesloten met een quiz en de gelegenheid om na te praten.

Het toneelstuk speelt zich af aan de bar. Het publiek wordt hierbij uitgedaagd om te reageren. In de talkshow schuift een aantal mensen van zeer uiteenlopend pluimage aan, die allemaal op eigen wijze ervaring hebben met alcohol. De talkshow wordt ingeleid door dr. Joris van Hoof, bekend onderzoeker van de universiteit Twente. Aan het woord komen een ex-verslaafde, een kroegbaas, een politieagent, een taxichauffeur, een politicus en een sporter.

De avond zal een flinke vaart hebben, zodat iedereen na het korte theaterstuk en de dynamische talkshow in is voor de quiz. Na afloop is er voldoende ruimte en tijd met elkaar de avond te bespreken onder het genot van een paar versnaperingen, zolang iedereen maar ‘veilig door ’t veen’ naar huis gaat.
Dorpshuis De Tille is komende vrijdagavond open vanaf 19.45 uur, de toegang is gratis.

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie, gemeente en Welzijn Midden-Drenthe (partnerorganisatie Centrum Jeugd en Gezin).Uit Dagblad van het Noorden dd 28 mei 2011:


Uit krant van Midden-Drenthe

Veilig door ´t Veen in Witteveen
donderdag 26 mei 06:31

WITTEVEEN - Op initiatief van jongerenwerk Enjoy uit Witteveen begint vrijdag 27 mei het verkeersveiligheidproject ´Veilig door ´t Veen ´. Om 8.30 uur is de aftrap bij obs De Tille. Dat gebeurt onder toeziend oog van H. Verbree, beleidsmedewerker verkeersveiligheid provincie Drenthe en G. van der Logt, medewerker verkeerszaken van de gemeente Midden-Drenthe.

De dag staat in het teken van ´Streetwise ´, een lespakket van de ANWB om kinderen van de basisschool beter om te leren gaan met het verkeer. Ook de leerlingen van ´t Broekhoes uit Balinge zijn aanwezig om deel te nemen aan Streetwise. In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen: Toet toet, Blik en klik, Hallo auto en Trapvaardig. Daarnaast is er de iCheckbox, waarmee een simpele maar doelmatige indicatieve oogmeting uitgevoerd wordt.

Het project van de Witteveense jeugd is dorpsbreed neergezet, dus van jong tot oud.
  Streetwise