Veilig door ´t Veen
Veilig door ´t VeenHet project “Veilig door 't Veen” een groot succes, in totaal hebben 143 deelnemers zich ingeschreven op de diverse cursussen.

Cursus Overleven in het verkeer
De eerste cursus is gepland op Dinsdagen 5 en 12 maart. De tweede cursus is gepland op de donderdagen 14 en 21 maart. De Praktijkdag staat gepland voor 23 maart. De deelnemers krijgen persoonlijk bericht.

Opfriscursus verkeersregels
De opfris cursussen zijn gepand op:

Maandag25 maartSchool Witteveen
Woensdag 27 maartSchool Witteveen
Dinsdag avond:16 april´t Broekhoes Balinge
Donderdag avond:18 april´t Broekhoes Balinge

De deelnemers krijgen persoonlijk bericht.

Verkeersexamen
In het project “Veilig door 't Veen” is het mogelijk om nog 1 keer een verkeersexamen te doen bij het CBR. Het gaat hier om een verkort examen met 20 vragen bij het CBR in Hoogeveen.

Doelgroep: Iedereen met rijbewijs en jeugd die van plan is zijn rijbewijs te gaan halen.*
Kosten: Gratis.
Datum: 25 April 2013

Opgave is nog mogelijk.

Cursus Veilig Landbouwverkeer niet beroeps matig
In de streek is er naast beroeps matig landbouw verkeer ook landbouw verkeer van particulieren die hobby boer zijn of anderszins met landbouw voertuigen rond rijden. Waar het beroepsmatige landbouw verkeer door hun eigen branche organisaties bijgeschoold worden op kunde en kennis raakt het particuliere landbouwverkeer steeds verder achterop. Het doel van deze training is verbetering van de kennis, vaardigheden en het rijgedrag.
De volgende facetten komen aan bod: Veiligheid (plaats en bediening), Remmen (nat- droog wegdek en massa) Aanhanger (techniek en rijden), verwisselbare uitrustingsstukken (techniek en veiligheid) Plaats in verkeer (bewustwording, relatie ander verkeer en verantwoordelijkheid) Wetgeving (nieuw trekker rijbewijs,regels en inrichtingseisen)

Doelgroep:Iedere particulier die een trekker wil besturen*
Kosten:Gratis
Datum:Zaterdag 25 Mei

Opgave is nog mogelijk.

*   De cursussen zijn bedoeld voor inwoners van de omgeving Witteveen en De Broekstreek

Organisatie
De cursussen worden georganiseerd door: de Buurt academie Witteveen, Buurt Academie De Broekstreek, Duurzaam Balinge en Stichting Welzijn Midden Drenthe. De cursussen worden gefinancierd door de Provincie Drenthe en Duurzaam Balinge.

Geef je op door middel van de Opgave strook: die je hier uit kan printen

Of mailen naar: veiligdoortveen@hotmail.com