Veilig door ´t Veen - VerkeersquizeVerkeersexamen Witteveen groot succes
30 maart 2012


Witteveen – In het kader van het verkeersproject ‘Veilig door ’t Veen’ werd op vrijdag 30 maart de verkeersquiz gehouden in dorpshuis de Tille te Witteveen. Dit onderdeel van het project, dat opgezet is door Jeugdsoos Enjoy, werd georganiseerd in samenwerking met de plaatselijke Buurtacademie en rijschoolhouder Gerko Harms uit Beilen. Lianne Kalsbeek bleek van alle Witteveners het best op de hoogte van de geldende verkeersregels.

De opzet van de quiz was om te kijken welke leeftijdscategorie gemiddeld het meeste vragen goed had en per categorie een individuele winnaar aan te wijzen. De verkeersquiz bestond uit 3 rondes van 30 theorie-examenvragen, waarvan de eerste 5 van het onderdeel ‘Gevarenherkenning’. In de pauze werd een leuke modeshow opgevoerd met als thema Verkeer, georganiseerd door Sterre Brouwer en haar begeleider Femke Seele.

De resultaten van de quiz bevestigen alleen maar het nut van het verkeersproject aangezien geen enkele van de 60 deelnemers geslaagd zou zijn als dit een echt verkeersexamen was geweest. Lianne Kalsbeek (categorie jeugd) had uiteindelijk met 21 correcte antwoorden de meeste goede antwoorden ingevuld. Roelof Oost (categorie volwassenen) en Ben Brouwer (categorie 55+) waren de overige winnaars. De Witteveense jongeren bleken van alle categorieën de meeste verkeerskennis te hebben.

De projectorganisatie was erg tevreden met deze goede opkomst en erg leerzame, en vooral gezellige avond en wil via deze weg Rijschool Gerko Harms bedanken voor het opzetten van de quiz!