Veilig door ´t Veen - Veilig uitgaan, veilig thuiskomen


Veilig door ´t Veen


Veilig uitgaan, Veilig thuiskomen


In de interactieve avond op vrijdag 17 februari 2012 gaan Enjoy!, Salto en de Witteveense Boys ’87 met Witteveeners in gesprek over alcohol in het verkeer en in de sport. Dit doen ze door middel van een toneelvoorstelling, een talkshow en een quiz.

De avond wordt georganiseerd in het kader van het project ‘Veilig door ’t Veen’. De avond start om 19.45 uur in De Tille met de interactieve toneelvoorstelling ‘Veilig uitgaan, veilig thuiskomen’ door het ZAT projectbureau, waarna bekende en minder bekende Drenthen aan woord komen over het thema. De avond wordt afgesloten met een quiz en de gelegenheid om na te praten.


Het toneelstuk speelt zich af aan de bar. Het publiek wordt hierbij uitgedaagd om te reageren. In de talkshow schuift een aantal mensen van zeer uiteenlopend pluimage aan, die allemaal op hun eigen wijze ervaring hebben met alcohol. De talkshow wordt ingeleid door dr. Joris van Hoof, bekend onderzoeker van de universiteit Twente. Aan het woord komen een ex-verslaafde, een kroegbaas, een politieagent, een taxichauffeur, een politicus en een sporter.


De avond zal een flinke vaart hebben, zodat iedereen na het korte theaterstuk en de dynamische talkshow in is voor de quiz. Na afloop is er voldoende ruimte en tijd om met elkaar de avond te bespreken onder het genot van een paar versnaperingen, zolang iedereen maar ‘veilig door ’t veen’ naar huis gaat. De Tille is 17 februari 2012 open vanaf 19.45 uur, de toegang is gratis. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en de Gemeente Midden-Drenthe.